Dobudovanie centra pre inováciu a prenos vedy do praxe v oblasti potravinárstva
Dobudovanie centra pre inováciu a prenos vedy do praxe v oblasti potravinárstva
ITMS kód: 26210120037
Kód výzvy: OPVaV-2013/1.1/02-SORO
Prioritná os: 1. Infraštruktúra výskumu a vývoja
Opatrenie: 1.1 Obnova a budovanie technickej infraštruktúry výskumu a vývoja
Cieľom projektu bolo posilniť inovačný potenciál a podporiť inovácie v oblasti zdravie podporujúcich potravín a prírodných látok vytvorením reálnej experimentálnej overovacej jednotky, vytvoriť ucelený experimentálny systém pre skladovanie a primárnu úpravu rastlinných surovín pred extrakciou na báze zrnín, bylín, ovocia a zeleniny, doplniť experimentálne možnosti spracovania o technológiu lisovania a stabilizácie lisovaných špeciálnych olejov, technológiu extrakcie do CO2 v superkritickom systéme.