Kódex hygienickej praxe na mlieko a mliečne výrobky
CAC/RCP 57-2004
- Úvod
- Ciele
- Rozsah pôsobnosti a uplatnenie dokumentu
2. 1 Rozsah pôsobnosti
2. 2 Použitie dokumentu
2. 3 Preklenutie zásad vzťahujúcich sa na produkciu, spracovanie
a manipuláciu s jednotlivými druhmi mlieka a mliečnych produktov
2. 4 Vzájomné vzťahy producentov mlieka, spracovateľov, distribútorov,
predajcov, prepravcov, spotrebiteľov a zodpovedných orgánov
2. 5 Definície
2. 6 Vhodnosť - Prvovýroba
3. 1 Hygiena životného prostredia
3. 2 Hygienická produkcia mlieka
3. 3 Manipulácia s mliekom, jeho skladovanie a preprava
3. 4 Dokumentácia a vedenie záznamov - Mliekareň: Plán a zariadenie
4. 1 Vybavenie - Kontrola činnnosti
5. 1 Kontrola potravinových nebezpečenstiev
5. 2 Kľúčové aspekty systémov kontroly hygieny
5. 3 Požiadavky na vstupný materiál (iný ako mlieko)
5. 4 Voda - Mliekareň: Údržba a sanitácia
6. 1 Údržba a čistenie
6. 2 Programy čistenia - Mliekareň: Osobná hygiena
- Preprava
8. 1 Požiadavky
8. 2 Používanie a údržba - Informácie o produkte a povedomie spotrebiteľov
9. 1 Označovanie - Vzdelávanie
10. 1 Tréningové programy
PRÍLOHA I: Smernica na prvovýrobu mlieka
PRÍLOHA II: Smernica na manažment kontrolných opatrení počas spracovania a po ňom
Výtlač kompletného dokumentu (44 s.) v slovenskom jazyku zdarma si možno objednať na adrese:
codex@vup.sk