Vedecký časopis - archív
36 1997
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 36, 1997
Číslo 1 | |
1-8 |
Koreňovská, M. - Zaušková, P. Sledovanie arzénu v obilninách, ovocí a zelenine na Slovensku v rokoch 1993 - 1996 |
9-20 |
Kubinec, R. - Marák, J. - Grausová, J. - Danková, M. - Kaniansky, D. - Štekláč, M. Analýza reziduí prometrynu v rastlinných vzorkách spojením preparatívnej izotachoforézy a plynovej chromatografie |
21-26 |
Tomaschová, J. - Buchinger, W. - Zemanovič, J. - Hampel, W. Purifikácia a separácia extracelulárnych proteináz Brevibacterium linens ATCC 9172 |
27-33 |
Greifová, M. - Valík, Ľ. - Görner, F. - Švedová, E. Rast mikromycét a zmeny v odstredenom sušenom mlieku v závislosti od jeho vlhkosti |
35-40 |
Horkuličová, M. - Uherová, R. - Pokorný, J. - Mízner, D. Voľný folacín v dojčenskej výžive |
41-49 |
Krištofíková, Ľ. - Rosenberg, M. - Miková, H. Erytritol - nové sladidlo |
51-61 |
Karovičová, J. - Greif, G. - Šimúth, T. Senzorické hodnotenie mliečne fermentovaných zeleninových štiav |
Pripomíname si jubileum | |
63 |
Ing. Ján Uhnák, CSc. 65-ročný Ing. Ján Uhnák, CSc. 65-ročný |
65-81 |
Obsah ročníkov 30-35 (1991-1996) Obsah ročníkov 30-35 (1991-1996) |
83-88 |
Autorský index 30-35 (1991-1996) Autorský index 30-35 (1991-1996) |
Číslo 2 | |
93-101 |
Pfannhauser, W. Nové trendy hodnotenia kvality potravín |
103-111 |
Uher, M. - Rajniaková, O. - Uherová, R. - Kováč, M. Fytochemická substancia - alylizotiokyanát |
113-121 |
Tkáč, J. - Švitel, J. Stanovenie glukózy a laktózy v mlieku mikrobiálnym biosenzorom |
123-130 |
Krkošková, B. - Macová, E. Štúdium textúry nízkoenergetických tukových výrobkov |
131-139 |
Koreňovská, M. - Zaušková, P. - Poláčeková, O. Sledovanie distribúcie vybraných prvkov v amarante |
141-145 |
Zaušková, P. - Suhaj, M. Kontaminácia potravinového reťazca fluoridmi na Slovensku. III. Výsledky monitorizácie fluoridov v rokoch 1993 - 1996 |
Pripomíname si jubileum | |
147 |
Gratulujeme Ing. Kristíne Holčíkovej, CSc. Gratulujeme Ing. Kristíne Holčíkovej, CSc. |
149 |
Ing. Karol Herian, CSc. - 55-ročný Ing. Karol Herian, CSc. - 55-ročný |
Číslo 3 | |
155-169 |
Slugeň, D. - Šturdíková, M. - Rosenberg, M. Mikrobiálna príprava monaskových farbív a ich potravinárske aplikácie |
171-190 |
Mačor, M. Bakteriofágy a priemyselné fermentácie |
191-200 |
Mačor, M. - Vizváryová, M. - Turňa, J. Využitie bakteriofága P1 pri in vivo klonovaní |
201-214 |
Valík, Ľ. - Frank, V. - Wohlgemuth, R. - Görner, F. Mikrobiológia hydrokoloidov a podobných látok |
215-220 |
Palo, V. - Hricková, J. Vsiakavosť mlieka |
Číslo 4 | |
225-236 |
Valík, Ľ. Predikcia v potravinárskej mikrobiológii |
237-247 |
Plocková, M. - Tomanová, J. - Chumchalová, J. Inhibice růstu plísní a jejich sporulace metabolity kmene Lactobacillus acidophilus CH5 |
249-256 |
Hozová, B. - Dodok, L. - Valík, Ľ. Prežívanie mikroorganizmov v skladovaných amarantových sušienkach vyrobených z tradiačne ošetreného zrna amarantu |
257-263 |
Krutošíková, A. - Uher, M. - Kováč, M. Zlúčeniny vyvolávajúce sladkú chuť. VIII. N-Acylaspartylové sladidlá s vysokou sladivosťou |
265-271 |
Hermanová, V. - Strapáč, I. - Gašperík, J. - Tomáška, M. Charakterizácia laboratórne pripraveného hypoalergénneho prípravku na báze kravského mlieka |
273-281 |
Krkošková, B. - Šimková, M. - Strážnická, H. Enzýmová hydrolýza bielkovín hrachu |
Pripomíname si jubileum | |
283-284 |
K životnému jubileu Prof. Ing. Václava Komana, DrSc. K životnému jubileu Prof. Ing. Václava Komana, DrSc. |
285-286 |
Doc. Ing. Alexander Dandár, DrSc. - 60 ročný Doc. Ing. Alexander Dandár, DrSc. - 60 ročný |
287 |
Doc. Ing. Ernest Šturdík, CSc. - 50 ročný Doc. Ing. Ernest Šturdík, CSc. - 50 ročný |
289-291 |
Obsah ročníka 36, 1997 Obsah ročníka 36, 1997 |
292 |
Autorský index 1997 Autorský index 1997 |