Vedecký časopis - archív
35 1996
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 35, 1996
Číslo 1-2 | |
1-6 |
FARKAŠ, P. - SÁDECKÁ, J. - KINTLEROVÁ, A. - KOVÁČ, M. - ŠILHÁR, S. Charakteristické prchavé aromatické látky fermentovaného macerátu kvetov bazy čiernej (Sambucus nigra L.) |
7-13 |
ŠINKOVÁ, T. - KOVÁČ, M. - ORAVKINOVÁ, A. - ŠILHÁR, S. - SUHAJ, M. - BELAJOVÁ, E. Hodnotenie potravinárskych prírodných farbív. II. Antokyaníny z hrozna a porovnanie s antokyanínmi z bazy čiernej Sambucus nigra |
15-22 |
PRÍBELA, A. - KOVÁČOVÁ, M. - FRANK, V. - DANDÁR, A. Vyjadrovanie senzorickej aktivity horkých látok |
23-26 |
PALO, V. - NARVARIA, B. S. Kryoskopické štúdium zrenia syrov |
27-31 |
UHEROVÁ, R. - KRÁĽOVÁ, A. Biotín vo vybraných cereálnych výrobkoch |
33-38 |
SUHAJ, M. - ZAUŠKOVÁ, P. Kontaminácia potravinárskeho reťazca na Slovensku fluoridmi. II. Stanovenie fluoridov metódou kapilárnej izotachoforézy a iónovo selektívnou elektródou |
39-43 |
KOREŇOVSKÁ, M. - ZAUŠKOVÁ, P. - POLÁČEKOVÁ, O. Stanovenie arzénu v potravinách dennej spotreby |
45-50 |
SZOKOLAY, A. - TRUSKOVÁ, I. Odhad rizika a úžitku pri posudzovaní prídavných a kontaminujúcich látok v požívatinách |
51-56 |
ŠIMKO, P. Vznik, analýza a výskyt polycyklických aromatických uhľovodíkov v údených mäsových výrobkoch |
57-62 |
ŠALGOVIČOVÁ, D. - BÍROŠOVÁ, Z. - STEINOVÁ, J. Prehľad výskytu dusičnanov v zelenine a zemiakoch |
63-69 |
LUKÁCSOVÁ, M. - VENINGEROVÁ, M. - UHNÁK, J. - ZEMANOVIČ, J. Kontaminácia potravinového reťazca chlórovanými fenolmi. I. Prehľad o situácii vo svete a u nás |
71-77 |
HOLČÍKOVÁ, K. - SIMONOVÁ, E. - KOVÁČIKOVÁ, E. - VOJTAŠŠÁKOVÁ, E. - KUŤKA, J. Slovenská potravinová banka dát a možnosti jej využitia v Národnom programe podpory zdravia |
79-85 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Metódy merania aktivity vody |
87-92 |
PETRÍKOVÁ, D. Analytické metódy na stanovenie vlákniny v potravinách |
Pripomíname si jubileum | |
93 |
Prof. Dr. Ing. Fridrich Görner, DrSc. - 75-ročný Prof. Dr. Ing. Fridrich Görner, DrSc. - 75-ročný |
95-96 |
Doc. Dr. Ing. Július Studnický, CSc. - sedemdesiatnikom Doc. Dr. Ing. Július Studnický, CSc. - sedemdesiatnikom |
Číslo 3 | |
101-110 |
FUCHS, H. - KRAEMER-SCHAFHALTER, A. - PFANNHAUSER, W. - ŠILHÁR, S. - KINTLEROVÁ, A. - MÁRIÁSSYOVÁ, M. - KOVÁČ, M. Farbivo z arónie čiernoplodej (Aronia melanocarpa var. Nero) a optimálne podmienky jeho extrakcie |
111-119 |
MIKOVÁ, H. - ROSENBERG, M. - KRIŠTOFÍKOVÁ, Ľ. Kyselina vínna - príprava a použitie v potravinárskom priemysle |
121-125 |
KUCHTA, T. - FARKAŠ, P. - LÉKAOVÁ, C. - KUBINEC, R. Analýza sterolov v sójových odtučnených múkach a proteínových prípravkoch plynovou chromatografiou |
127-134 |
BELAJOVÁ, E. - KOLESÁROVÁ, E. Stanovenie biogénnych amínov vo víne metódou HPLC |
135-144 |
KACLÍKOVÁ, E. Tvorba extracelulárnych organických kyselín mutantami kvasiniek Saccharomyces cerevisiae |
145-156 |
BOBEK, P. - OZDÍN, Ľ. - KUNIAK, Ľ. - HROMADOVÁ, M. Mechanizmus hypocholesterolemického efektu hlivy ustricovitej (Pleureotus ostreatus) u potkana s hypercholesterolémiou |
157-158 |
ŠIMKO, P. Medzinárodná vedecká konferencia "Food Packaging: Ensuring the Safety and Quality of Foods" |
159 |
GÖRNER, F. Mykotoxíny (Vysoká vojenská škola pozemního vojska 1996) |
Pripomíname si jubileum | |
161 |
Ing. Ľudovít Molčan - 65-ročný Ing. Ľudovít Molčan - 65-ročný |
163 |
K jubileu Ing. Anny Prugarovej, CSc. K jubileu Ing. Anny Prugarovej, CSc. |
Číslo 4 | |
169-180 |
MIKOVÁ, H. - ROSENBERG, M. - KRIŠTOFÍKOVÁ, Ľ. Mikrobiálna príprava kyseliny jablčnej a jej použitie |
181-191 |
BILSKÁ, V. Priemyselné využitie octových baktérií a charakterizácia génov zodpovedných za produkciu biotechnologicky významných produktov |
193-200 |
TOMASCHOVÁ, J. - HAMPEL, W. - ZEMANOVIČ, J. Purifikácia extracelulárnych proteináz Brevibacterium linens ATCC 9172 |
201-206 |
KRKOŠKOVÁ, B. - ŠIMKOVÁ, M. Fermentované výrobky na báze mlieka a bielkovín zo strukovín |
207-213 |
HUONG, L. M. - ŠAJBIDOR, J. Vplyv rastlinných extraktov na obsah lipidu a zloženie mastných kyselín vláknitej huby Mortierella alpina |
215-223 |
LUKÁCSOVÁ, M. - VENINGEROVÁ, M. - UHNÁK, J. - ZEMANOVIČ, J. Kontaminácia potravinového reťazca chlórovanými fenolmi. II. Expozícia detskej populácie chlórovaným fenolom |
225-229 |
ZEMANOVIČOVÁ, A. - KARŠAIOVÁ, M. Fuzzy riadenie sústav s dopravným oneskorením |
231-232 |
Handbook of Food Analysis (Marcel Dekker Inc. 1996) Handbook of Food Analysis (Marcel Dekker Inc. 1996) |
233-234 |
Carotenoids (Birkhäuser Verlag AG 1995-1996) Carotenoids (Birkhäuser Verlag AG 1995-1996) |
235 |
Základy potravinárskych technológií (Malé centrum 1996) Základy potravinárskych technológií (Malé centrum 1996) |