Vedecký časopis - archív
34 1995
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 34, 1995
Číslo 1-2 | |
1-8 |
DOI, R. H. Budúcnosť biotechnológií v potravinárstve a poľnohospodárstve |
9-18 |
OSHIMA, T. Stabilizácia enzýmových proteínov s využitím poznatkov o termofilných mirkoorganizmoch a termofilných enzýmoch |
19-24 |
SAMEK, Z. - ŠILHÁR, S. - POLÍVKA, Ľ. Enzýmová a kyslá hydrolýza inulínu |
25-30 |
TOMASCHOVÁ, J. - ZEMANOVIČ, J. Proteinázy Brevibacterium linens |
31-38 |
SLUGEO, D. Polosuchá kultivácia vláknitých húb čeľade Mucoraceaea biotechnologická produkcia mikrobiálnych lipidov s obsahom polynenasýtených mastných kyselín |
39-47 |
POLÍVKA, Ľ. - RUŽIČKOVÁ, A. Vplyv nízkych koncentrácií dekontaminaených prostriedkov na rast mikrobiálnych kontaminantov |
49-54 |
POLÍVKA, Ľ. - ŠKÁRKA, B. - KINTLEROVÁ, A. - ŠILHÁR, S. Antokyánové farbivo ako potenciálny bifidogénny faktor |
55-62 |
DANIŠOVÁ, C. - ŠUBÍNOVÁ, I. Štúdium stability žltého pigmentu z Cartamus Tinctorius L. v niektorých potravinárskych výrobkoch |
63-72 |
DANIŠOVÁ, C. - FEDYVERESOVÁ, H. - HOFBAUEROVÁ, H. - BUCHTOVÁ, V. Chemické zloženie sladovníckeho mláta |
73-82 |
SUHAJ, M. - KRKOŠKOVÁ, B. Optimalizácia energetickej hodnoty potravín aplikáciou tukových náhrad |
83-89 |
SUHAJ, M. - SKOUMALOVÁ, O. - BARTALSKÁ, A. Kontaminácia potravinového reťazca na Slovensku fluoridmi. I. Výskyt fluoridov v životnom prostredí |
91-95 |
ŠALGOVIČOVÁ, D. - STEINOVÁ, J. - KRÍŽOVÁ, S. Prehľad výskytu kadmia v požívatinách |
Pripomíname si jubileum | |
97-98 |
Prof. RNDr. František Strmiska, CSc. - 70 ročný Prof. RNDr. František Strmiska, CSc. - 70 ročný |
99-100 |
Životné jubileum Doc. Ing. J. Dubravického, CSc. Životné jubileum Doc. Ing. J. Dubravického, CSc. |
101-102 |
K životnému jubileu Prof. Ing. Jozefa Augustína, DrSc. K životnému jubileu Prof. Ing. Jozefa Augustína, DrSc. |
103-104 |
Ing. Jaroslav Zemanovič, CSc. - 60 ročný Ing. Jaroslav Zemanovič, CSc. - 60 ročný |
Číslo 3-4 | |
109-122 |
KOLESÁROVÁ, E. Výskyt a vznik biogénnych amínov v potravinách |
123-134 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. Predpovedná mikrobiológia |
135-139 |
ZIGOVÁ, M. - ŠTEFANOVIČOVÁ, A. - RIJPENS, N. - KUCHTA, T. Detekcia salmonel polymerázovou reťazovou reakciou |
141-146 |
MAJERÍKOVÁ, I. - KUCHTA, T. Hodnotenie imunochemickej metódy detekcie salmonel s použitím komerčne dostupných systémov |
147-158 |
ŠINKOVÁ, T. - KOVÁČ, M. - ORAVKINOVÁ, A. - ŠILHÁR, S. - SUHAJ, M. - BELAJOVÁ, E. Hodnotenie potravinárskych prírodných farbív. I. Antokyaníny z bazy čiernej Sambucus nigra na práškových nosičoch |
159-164 |
POLÁČEKOVÁ, O. - KOREŇOVSKÁ, M. - ZAUŠKOVÁ, P. Sledovanie distribúcie kovov pri frakcionácii pšeničnej múky |
165-169 |
ŠAJBIDOR, J. - MALÍK, F. - LEŠKO, J. - JERMÁŘOVÁ, N. Sledovanie zmien obsahu trans-2-hexenalu v siedmich kultivaroch viniča hroznorodého počas vegetačného obdobia |
171-177 |
KRKOŠKOVÁ, B. Kyslomliečne výrobky s prídavkom expandovanej pšenice |
179-186 |
VASIČKANINOVÁ, A. - ZEMANOVIČOVÁ, A. Možnosti filtrácie výstupného signálu snímačov koncentrácie |
187-194 |
ZEMANOVIČOVÁ, A. - BAKOŠOVÁ, M. - KARŠAIOVÁ, M. Informačný systém ISAN o automatických analyzátoroch |
195-199 |
CIESAROVÁ, Z. - ŠMOGROVIČOVÁ, D. Prehľad metód stanovenia etanoltolerancie |
Pripomíname si jubileum | |
201 |
K životnému jubileu Ing. Alexandra Szokolaya, DrSc. K životnému jubileu Ing. Alexandra Szokolaya, DrSc. |
203-204 |
Zdravica Ing. Vladimírovi Smirnovovi, CSc. k jeho 65. narodeninám Zdravica Ing. Vladimírovi Smirnovovi, CSc. k jeho 65. narodeninám |
205-206 |
Doc. Ing. Vladimír Palo, CSc. - 65 ročný Doc. Ing. Vladimír Palo, CSc. - 65 ročný |
207-208 |
K životnému jubileu Doc. Ing. Ladislava Dodoka, CSc. K životnému jubileu Doc. Ing. Ladislava Dodoka, CSc. |
209 |
K životnému jubileu Ing. Bernadetty Krkoškovej, CSc. K životnému jubileu Ing. Bernadetty Krkoškovej, CSc. |