Vedecký časopis - archív
29 1990
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 29, 1990
Číslo 1 | |
1-10 |
PRÍBELA, A. - KOVÁČ, M. Nové spektrálne techniky v analýze potravín |
11-19 |
BÁLEŠ, V. Vplyv vnútornej a vonkajšej difúzie na konverziu substrátu v reaktore s imobilizovanými enzýmami |
21-26 |
PRUGAROVÁ, A. - KOVÁČ, M. Štúdium väzieb ťažkých kovov v požívatinách. I. Väzby olova a kadmia na lepkové bielkoviny pšeničnej múky |
27-34 |
TEKEĽ, J. - SCHULTZOVÁ, K. - KOVAČIČOVÁ, J. Využitie tlakovej vrstvovej chromatografie (OPLC) v analýze rezíduí herbicídov |
35-38 |
ANTAL, M. - GÖRNER, F. Listerióza z hľadiska mliekárenskej technológie |
39-54 |
ŠEPITKOVÁ, J. - MARKO, A. - JESENSKÁ, Z. Pohľad na akosť vybraných potravinárskych surovín z mykologického hľadiska |
55-65 |
SUHAJ, M. - FERENČÍK, B. - BUBELÍNIOVÁ, E. - KOVÁČ, M. Stabilita acesulfamu K vo vybraných potravinárskych výrobkoch |
67-71 |
BUBELÍNIOVÁ, E. - SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Stanovenie fosforečnanov a citranov v syroch kapilárnou izotachoforézou |
73-88 |
KOVÁČ, M. - UHER, M. - RAJNIAKOVÁ, O. - KOVÁČ, J. Vznik pyridínov a pyrazínov v Maillardových a pyrolytických reakciách |
89-105 |
KOMAN, V. - TALEB-BENDIAB S. A. - MENNI, F. B. Identifikácia zložiek éterických olejov relatívnymi adsorpčnými indexmi |
105-114 |
LUCIAK, M. - JAJCAY, J. Spracovanie keratínových látok z mäsového priemyslu alkalickou tepelnou a tlakovou hydrolýzou |
115-120 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. Štúdium stability karbonylových zlúčenín v udiacich preparátoch UTP1 v procese skladovania |
121-126 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - STARUCH, L. - MACHALA, M. Organoleptické vlastnosti udiaceho preparátu UTP1 v rôznych modelových podmienkach skladovania |
127-137 |
DZUGASOVÁ, J. - DODOK, L. - BENDÁKOVÁ, Ľ. Vplyv vybraných faktorov na vlastnosti oblátok |
139-144 |
DUBRAVICKÝ, J. 20. výročie a IV. zjazd Slovenskej spoločnosti pre poľnohospodárske, lesnícke, potravinárske a veterinárne vedy pri SAV - vedecká konferencia potravinárskej sekcie |
Pripomíname si jubileum | |
145-146 |
K 65. narodeninám doc RNDr. Františka Strmisku, CSc. K 65. narodeninám doc RNDr. Františka Strmisku, CSc. |
147-148 |
K šesťdesiatinám Ing. Andreja Šepitku, CSc. K šesťdesiatinám Ing. Andreja Šepitku, CSc. |
149-150 |
K šesťdesiatinám doc. Ing. Jozefa Dubravického, CSc. K šesťdesiatinám doc. Ing. Jozefa Dubravického, CSc. |
Číslo 2 | |
157-158 |
BURÁK, Š. K 40. výročiu založenia Výskumného ústavu potravinárskeho |
159-169 |
DUDÍKOVÁ, E. - ŠUBÍK, J. Stanovenie aktivity glukoamylázy v enzýmoch pre potravinársky priemysel |
171-176 |
ŠINKOVÁ, T. - STANOVÁ, M. - SUHAJ, M. Spektrofotometrické stanovenie syntetických farbív v pudingových práškoch |
177-188 |
BARTEKOVÁ, Z. - DUBRAVICKÝ, J. - MAHCALA, M. Senzorické účinky udiaceho preparátu UTP 1 vo fermentovaných mäsových výrobkoch |
189-198 |
RAJNIAKOVÁ, A. - BUCHTOVÁ, V. - ŠORMAN, L. - DRDÁK, M. Využitie glycínu pri netradičnej metóde konzervácie. I. Vplyv glycínu na koncentráciu niektorých dusíkatých látok |
199-206 |
WINTEROVÁ, L. - SCHMIDT, Š. Způsoby přípravy vzorků tuků pro stanovení stopových množství kovů |
207-214 |
SCHMIDTS, Š. - KOVÁČ, M. Spôsoby metylácie vyšších mastných kyselín |
215-220 |
TAKÁCSOVÁ, M. - SMIRNOV, V. - KRUPČÍK, J. Charakteristika mastných kyselín lipidov vybraných mäsových nátierok |
221-227 |
TAKÁCSOVÁ, M. - FILADELFIOVÁ, T. Charakteristika lipidov v jeleních a hovädzích kostiach, špiku a loji |
229-232 |
PETRIKOVÁ, A. 6. celoštátna konferencia "Riadenie kvality potravinárskych surovín a výrobkov" |
Pripomíname si jubileum | |
233-234 |
K 65. narodeninám Ing. Alexandra Szokolaya, DrSc. K 65. narodeninám Ing. Alexandra Szokolaya, DrSc. |
Číslo 3-4 | |
237-250 |
KRUTOŠÍKOVÁ, A. - UHER, M. - KOVÁČ, M. Sladkosť - stereochemická vlastnosť |
251-264 |
VERSTAPPEN, T. A. - MILTENBURG, S. M. S. Metódy na analýzu aspartamu |
265-275 |
SUHAJ, M. - FARKAŠ, P. - KOVÁČ, M. Hydrotermický rozklad acesulfamu K a identifikácia jeho degradačných produktov |
277-285 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Vplyv technologických parametrov na stabilitu sladidla acesulfamu K. I. Efekt počiatočnej koncentrácie, iónovej sily a pH |
287-295 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Vplyv technologických parametrov na stabilitu sladidla acesulfamu K. II. Efekt teploty a aktivačná energia |
297-307 |
POKORNÝ, J. - MESHENDANI, T. - PÁNEK, J. - NOVÁKOVÁ, M. - DAVÍDEK, J. Oxidace lipidů a sensorická jakost semen máku |
309-315 |
SUHAJ, M. - BUBELÍNIOVÁ, E. Derivačno-spektrofotometrické stanovenie kyseliny sorbovej v niektorých potravinárskych výrobkoch |
317-324 |
HRADSKÝ, P. - FARKAŠ, P. - KOVÁČ, M. Sledovanie tvorby a premien aromatických látok pri spracovaní cesnaku |
325-330 |
ČELKOVÁ, A. - SCHMIDT, Š. Účinnosť hydrogenačných katalyzátorov |
331-342 |
KRKOŠKOVÁ, B. - ŠPITÁLNIKOVÁ, L. Spracovanie jatočnej krvi koaguláciou |
343-351 |
HATALOVÁ, R. - JAJCAY, J. - LUCIAK, M. - LACKOVÁ, A. Vplyv nástreku krvnej plazmy na vlastnosti mäsových výrobkov |
353-360 |
VALÍK, Ľ. - GÖRNER, F. - JESENSKÁ, Z. - FABRICIOVÁ, A. Aktivita vody kôrky nebaleného a baleného chleba |
361-364 |
BIROŠOVÁ, Z. - STRMISKA, F. - ŠALGOVIČOVÁ, D. - KLIMAN, M. Systém automatizovaného spracovania dát z monitoringu cudzorodých látok |
365-371 |
KAČEŇÁK, I. Význam potravinárskej obalovej techniky |
373-379 |
ŠINKOVÁ, T. Informácia o 22. zasadaní Výboru Codex Alimentarius pre potravinárske aditívne látky a kontaminanty |
Pripomíname si jubileum | |
381-382 |
Srdečný pozdrav doc. Ing. Vladimírovi Palovi, CSc., k jeho 60. narodeninám Srdečný pozdrav doc. Ing. Vladimírovi Palovi, CSc., k jeho 60. narodeninám |
383-384 |
K životnému jubileu Ing. Vladimíra Smirnova, CSc. K životnému jubileu Ing. Vladimíra Smirnova, CSc. |
385-386 |
K životnému jubileu Ing. Bernadetty Krkoškovej, CSc. K životnému jubileu Ing. Bernadetty Krkoškovej, CSc. |
387-388 |
K životnému jubileu Ing. Igora Kačeňáka, CSc. K životnému jubileu Ing. Igora Kačeňáka, CSc. |