Vedecký časopis - archív
27 1988
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 27, 1988
Číslo 1-2 | |
1-8 |
MÁRIÁSSYOVÁ, M. - PRÍBELA, A. - DRDÁK, M. Izolácia farbív z bazy chabzdovej (Sambucus ebulus L.) |
9-22 |
KOVÁČ, M. - UHER, M. - RAJNIAKOVÁ, O. - KOVÁČ, J. Vznik derivátov tiofénu v Maillardových a pyrolytických reakciách |
23-30 |
BUBELÍNIOVÁ, E. - SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Stanovenie acesulfamu K metódou kapilárnej izotachoforézy |
31-36 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Vplyv vybraných zložiek potravín na stabilitu syntetického sladidla acesulfamu K. I. Aminokyseliny |
37-44 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Vplyv vybraných zložiek potravín na stabilitu syntetického sladidla acesulfamu K. II. Hydroxykarboxylové a dikarboxylové kyseliny |
45-54 |
PRÍBELA, A. - PAVLÍKOVÁ, K. - BUDAYOVÁ, Ž. Hodnotenie aromatických látok čiernych ríbezlí |
55-64 |
DANIŠOVÁ, C. - MILOŠOVIČOVÁ, A. Vhodnosť tuzemských aromatických rastlín na prípravu bylinných sirupov |
65-74 |
KOMAN, V. Stanovenie koncentrácie Ni-katalyzátora pri hydrogenácii triacylglycerolov malou výpočtovou technikou |
75-82 |
SCHMIDT, Š. Štruktúrna analýzy lipidov. I. Hypotézy polohovej distribúcie mastných kyselín v triacylglyceroloch |
81-88 |
ČANIGOVÁ, M. - SCHMIDT, Š. - KOMAN, V. Charakterizácia olejov zo semien niektorých druhov plodovej zeleniny |
89-98 |
KRKOŠKOVÁ, B. - ŠPITÁLNIKOVÁ, L. Kinetika sedimentácie jatočnej krvi po koagulácii rozličnými činidlami |
99-106 |
ŠKÁRKA, B. - BARÁTHOVÁ, H. - VOLLEK, V. - ZEMANOVIČ, J. Vplyv rastových faktorov na produkciu celuláz vláknitou hubou Trichoderma viride |
107-112 |
ŠKÁRKA, B. - UJHELYIOVÁ, L. Príprava mutantov kvasinky Candida lipolytica 106, hyperproducentoc kyseliny citrónovej na n-alkánoch |
113-120 |
VOLLEK, V. - ŠKÁRKA, B. - MAJERÍKOVÁ, I. - ČANIGOVÁ, M. Aspergillus oryzae IV-477, CCM 8005 - nový producent amyláz |
121-128 |
JURÍKOVÁ, K. - ŠUBÍK, J. Analýza látok s antibakteriálnou aktivitou v enzýmových prípravkoch mikrobiálneho pôvodu |
129-134 |
GÖRNER, F. - TOMANOVÁ, E. - ROŠKANINOVÁ, N. - BUZINKAYOVÁ, D. Dynamika obsahu stafylokokov pri sušení cestovín |
135-142 |
ŠEPITKOVÁ, J. - JESENSKÁ, Z. Povrchová saprofytická mykoflóra pivovarských sladov |
143-148 |
ŠIMKOVÁ, M. - DUDOVÁ, D. Mikrobiologické hodnotenie aktivovaných kalov z čistiarní odpadových vôd vybraných potravinárskych závodov |
149-154 |
SUHAJ, M. - BARANCOVÁ, E. - ŠPLHÁČEK, R. III. Zhodnotenie kvality biokalov z čistiarní odpadových vôd potravinárskeho priemyslu z hľadiska obsahu minerálnych látok |
155-166 |
HLAVAČKA, V. - GRGAČ, P. - BUREŠ, V. Využitie respirometrie pri sledovaní čistenia odpadových vôd potravinárskeho priemyslu |
167-172 |
GRATZLOVÁ, J. - JESENSKÁ, Z. - ŠEPITKOVÁ, J. Efektívnosť oddeľovacieho testu na stanovenie stupňa mycetickej kontaminácie obilných zŕn |
173-178 |
SALKOVÁ, Z. - KOVÁČ, M. - SZOKOLAY, A. Monitorizácia cudzorodých látok v potravinovom reťazci |
179-186 |
KOVAČIČOVÁ, J. Vplyv technologického spracovania na rezíduá etylén-bis-ditiokarbaminanových fungicídov v potravinách |
187-196 |
IVARGOVÁ, M. Súčasné kritériá toxikologického hodnotenia aditívnych látok do požívatín |
197-210 |
KOMAN. V. - TALEB-BENDIAB, S. A. - VALLA, M. Jojoba. Jej lipidový a proteínový podiel |
211-214 |
HODEKOVÁ, J. - MRÁZOVÁ, M. 5. celoštátna konferencia "Riadenie kvality potravinárskych surovín a výrobkov" |
Pripomíname si jubileum | |
215-216 |
Doc. Ing. Ján Farkaš, CSc., 65-ročný Doc. Ing. Ján Farkaš, CSc., 65-ročný |
217-218 |
K šesťdesiatinám prof. Ing. Alexandra Príbelu, DrSc. K šesťdesiatinám prof. Ing. Alexandra Príbelu, DrSc. |
219-220 |
K 60. narodeninám Ing. Štefana Buráka K 60. narodeninám Ing. Štefana Buráka |
221 |
Za Prof. Ing. Ladislavom Šormanom, CSc. Za Prof. Ing. Ladislavom Šormanom, CSc. |
Číslo 3-4 | |
289-295 |
SZOKOLAY, A. - KOVÁČ, M. Výskum v oblasti akosti požívatín a biochemických technológií vo VÚP ako základný predpoklad VTR |
297-328 |
ŠUBÍK, J. - OBERNAUERIVÁ, M. - GBELSKÁ, Y. - DUDÍKOVÁ, E. - GRECO, G. - JURÍKOVÁ, K. - LEŠKOVÁ, Z. Šľachtenie priemyselných kmeňov pekárskych kvasiniek |
329-336 |
OBERNAUEROVÁ, M. - ŠUBÍK, J. Spôsob prípravy koncentrátov invertázy |
337-348 |
OBERNAUEROVÁ, M. - ŠUBÍK, J. Biochemické vlastnosti kmeňa S. cerevisiae nadprodukujúceho invertázu |
349-354 |
BREIEROVÁ, E. - KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, A. Úschova produkčných kvasinkových druhov v kvapalnom dusíku |
355-364 |
SLÁVIKOVÁ, E. - KOVAČOVSKÁ, R. - KOCKOVÁ-KRATOCHVÍLOVÁ, A. - HAŠKOVÁ, B. Výskyt kvasiniek a kvasinkovitých organizmov v syroch typu camembert |
365-372 |
PREKOPPOVÁ, J. - HAVLOVÁ, J. - JIČÍNSKA, E. Význam termorezistentných mikroorganizmov a metódy ich stanovenia |
373-381 |
HOZOVÁ, B. - ŠIMEK, I. Overenie vhodnosti použitia novovyvinutých sušených živných pôd na stanovenie mikroorganizmov |
383-387 |
MARKO, A. - KOVÁČ, M. Rádioimunoanalytické sledovanie výskytu aflatoxínu M1 v mlieku |
389-394 |
KOVÁČ, M. - ŠINKOVÁ, T. - IKRÉNYIOVÁ, M. Aminokyselinové zloženie ako charakteristika akosti citrusových nealkoholických nápojov |
395-402 |
SUHAJ, M. - KOVÁČ, M. Využitie derivačnej spektrofotometrie pri stanovení acesulfamu K v nealkoholických nápojoch |
403-414 |
KAROVIČOVÁ, J. - POLONSKÝ, J. - DRDÁK, M. Analýza kvasenej kapusty kapilárnou izotachoforézou |
409-414 |
KOLESÁROVÁ, E. - BUBELÍNIOVÁ, E. Stanovenie kyseliny vínnej v kvasničných vínnych kaloch rýchlou fotometrickou metódou a izotachoforézou |
415-424 |
KAROVIČOVÁ, J. - DRDÁK, M. - KUSÝ, P. Vyhodnotenie niektorých metód senzorickej analýzy |
425-430 |
KLAS, J. - SCHMIDT, Š. - GOLJER, I. Stanovenie tepelných vlastností tukov NMR spektrometriou |
431-438 |
ČELKOVÁ, A. - KAVULIAK, B. - SCHMIDT, Š. Vplyv distribúcie vodíka na hydrogenáciu oleja monoénového typu |
439-447 |
SCHMIDT, Š. - BYSTRICKÁ, M. Štruktúrna analýza lipidov. II. Enzýmová deacylácia triacylglycerolov pankreatickou lipázou |
449-456 |
HOJEROVÁ, J. - WUNDEROVÁ, A. - ROKOŠNÁ, Z. - LACKOVÁ, A. Fortifikácia mäsových výrobkov nenasýtenými mastnými kyselinami |
457-463 |
VÁVROVÁ, M. - MIKULÍK, A. Rezidua polychlorovaných bifenylů (PCB) v mléce a mléčných výrobcích |
465-471 |
VÁVROVÁ, M. - MIKULÍK, A. Výskyt a optimalizace stanovení reziduí polychlorovaných bifenylů (PCB) v potravinách a surovinách živočišného původu |
473-483 |
RAJNIAKOVÁ, A. - ŠORMAN, L. - KISS, R. Vplyv kombinovanej konzervácie na retenciu kyseliny L-askorbovej, skupín -SH a zmeny senzorických vlastností vo výrobku karfiol v slanom náleve |
485-494 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - STARUCH, L. Vplyv údiaceho preparátu, polyfosfátov a mechanicky separovaného mäsa na minerálne zloženie mäsovej nátierky |
495-504 |
KRKOŠKOVÁ, B. - KUNOVÁ, Z. - ŠPITÁLNIKOVÁ, L. Aminokyselinové zloženie koagulátov jatočnej krvi |
505-512 |
DZUGASOVÁ, J. - DODOK, L. - SZABOVÁ, A. Reologické vlastnosti oblátkových ciest |
513-524 |
KOVÁČ, M. - RAJNIAKOVÁ, O. - UHER, M. - KOVÁČ, J. Vznik päťčlánkových dusíkatých heterocyklických zlúčenín v Maillardových a pyrolýzových reakciách |
525-529 |
ŠINKOVÁ, T. - PASTIEROVÁ, E. - KOVÁČ, M. Metóda NIR v potravinárskej analýze |
531-535 |
ŠINKOVÁ, T. - JEDLIČKOVÁ, S. - KOVÁČ, M. Možnosti použitia metódy FIA v potravinárskej analýze |
537-552 |
HLAVAČKA, V. Modelové čistenie odpadových vôd potravinárskeho priemyslu s využitím princípu kinetickej selekcie |
Pripomíname si jubileum | |
553-554 |
K životnému jubileu Ing. Dariny Petríkovej, CSc. K životnému jubileu Ing. Dariny Petríkovej, CSc. |
555-556 |
Ing. Štefan Klempa, 65-ročný Ing. Štefan Klempa, 65-ročný |