Vedecký časopis - archív
18 1979
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 18, 1979
Číslo 1 | |
1-2 |
K životnému jubileu s. Márie Malovcovej K životnému jubileu s. Márie Malovcovej |
3-13 |
ULIČNÝ, J. - VAVRÍK, A. Problémy riadenia v mnohovrstvovom hierarchickom systéme |
14-23 |
TVAROŽEK, V. Penetrometrické hodnoty konzistencie zeleniny a ovocia domáceho pôvodu |
24-29 |
KRKOŠKOVÁ, B. - ŠIMKOVÁ, E. K problematike rýchleho stanovenia obsahu tuku v mlieku a mliečnych produktov |
30-40 |
KRČÁL, Z. - PREKOPOVÁ, J. Možnosti predĺženia trvanlivosti konzumného mlieka |
41-48 |
THALMEINEROVÁ, A. Príspevok k štúdiu chemického zloženia vybraných potravinárskych výrobkov |
49-55 |
HORÁČEK, P. Současný stav ozařování odpadů a potravin |
Číslo 2 | |
1-8 |
ULIČNÝ, J. - VAVRÍK, A. Nekonvenčný prístup k riešeniu problémov mnohovrstvových hierarchických systémov |
9-24 |
ŠUBÍK, J. - TAKÁCSOVÁ, B. Vplyv heterocyklických N-alkylamínoxidov na rast a metabolizmus mikrobálnych buniek |
25-32 |
VAŠICOVÁ, J. Mikrovlnový ohrev pri kysnutí cesta |
33-38 |
KRKOŠKOVÁ, B. - VACOVÁ, T. Netradičné využitie mliečneho tuku v novom sortimente nízkoenergetických nátierok |
39-48 |
SALKOVÁ, Z. Vybrané poznatky zo súčasného výskumu využitia ionizujúceho žiarenia v potravinárstve |
49-52 |
VACOVÁ, T. Význam sledovania bielkovín a príbuzných látok pre kontrolu akosti požívatín |
Číslo 3 | |
1 |
K životnému jubileu Ing. Františky Klempovej K životnému jubileu Ing. Františky Klempovej |
3-19 |
TVAROŽEK, V. - SKALNÝ, J. - LUKÁČ, P. - MIHALKOVIČOVÁ, Ľ. Porovnanie účinkov jednorázovej a trvalej ionizácie na stabilizáciu kvality vybraných poľnohospodárskych a potravinárskych surovín |
21-25 |
TAKÁCSOVÁ, G. - ŠUBÍK, J. Biochemické aspekty cytolytickej aktivity antimikróbne aktívnych amínoxidov |
27-39 |
KAČEŇÁK, I. Vzťah sorpčných vlastností k baleniu chleba |
41-49 |
DUCHÁČEK, V. - BLUĎOVSKÝ, R. Optimalizace kombinované degradace celulózových materiálů ozářením a enzymovou hydrolýzou |
51-59 |
KOJNOKOVÁ, E. Potreba vody a produkcia odpadových vôd v mliekárenskom priemysle |
Číslo 4 | |
1-5 |
ŠUBÍK, J. - TAKÁCSOVÁ, G. Inhibícia rastu a metabolizmu mikroorganizmov N,N-dimetyl-1-metyldodecylaminoxidom |
7-14 |
DRDÁK, M. - PRÍBELA, A. - GAJDOŠÍKOVÁ, J. Spôsoby hodnotenia farby rajčinového pretlaku |
15-21 |
GRODOVSKÝ, M. Fotometrické stanovenie bielkovín v pekárenských výrobkoch |
23-30 |
MÓROVÁ, E. - TAKÁCSOVÁ, M. - DODOK, L. Sledovanie zmien obsahu mastných kyselm počas extrúzneho spracovania kukurice |
31-34 |
VACOVÁ, T. - KRKOŠKOVÁ, B. Aplikácia monoglyceridových emulgátorov pri výrobe mrazených smotanových krémov |
35-39 |
JURÍKOVÁ, K. - ŠUBÍK, J. Výskyt mikroorganizmov pri výrobe chleba |
41-47 |
STRMISKOVÁ, G. - DUBRAVICKÝ, J. - BARTEKOVÁ., Z. Nutričné vlastnosti výrobkov zo sójových bielkovín. I. Nutričná hodnota sójových bielkovín |
49-54 |
ŠEPITKA, A. Racionalizácia spotreby energie v potravinárskom priemysle |
55-63 |
OLEKŠÁK, J. Príspevok Výskumného ústavu potravinárskeho k riešeniu problematiky čistenia odpadových vôd potravinárskeho priemyslu |