Vedecký časopis - archív
17 1978
Bulletin potravinárskeho výskumu
Bulletin potravinárskeho výskumu
Vol. 17, 1978
Číslo 1 | |
1-4 |
PAULOVIČOVÁ, Z. Zefektívňovanie výskumu a jeho realizácie vybranými riadiacimi činnosťami |
5-11 |
ŠUBÍK, J. Pokroky vo výskume biochemického účinku vybratých-antimikróbnych látok a mechanizmov rezistencie mikroorganizmov proti nim |
12-20 |
BARABÁŠ, J. - KRČÁL, Z. Koncentráty všetkých mliečnych bielkovín |
21-32 |
MEČÁRIK, K. - HAVELSKÝ, V. Kinetika kryštalizácie a rýchlosť skupenskej premeny pri zmrazovaní potravín |
33-39 |
VACOVÁ, T. - ČERVEŇOVÁ, E. Možnosti náhrady cukru ako sladidla |
Číslo 2 | |
1-2 |
K 50. narodeninám Ing. Štefana Buráka K 50. narodeninám Ing. Štefana Buráka |
3-20 |
ZÁVODSKÝ, L. Termodynamické rovnováhy v roztoku sacharózy z hľadiska cukrovarníckej technológie |
21-28 |
VACOVÁ, T. - ČERVEŇOVÁ, E. Význam a možnosti znižovania spotreby cukru v potravinárskej výrobe |
29-34 |
GRODOVSKÝ, M. - TOMÁŠEK, K. Mikrovlnová pasterizácia piva |
35-42 |
ŠUBÍK, J. Antimikróbne Iátky v dezinfekčných procesoch |
43-46 |
Novinky zo zahraničnej Iiteratúry Novinky zo zahraničnej Iiteratúry |
Číslo 3 | |
1 |
K životnému jubileu s. Ing. Alojza Vavríka K životnému jubileu s. Ing. Alojza Vavríka |
2 |
K šesťdesiatinám prof. Antona Rašku K šesťdesiatinám prof. Antona Rašku |
3-8 |
PAULOVIČOVÁ, Z. Hlavné úlohy riešené vo Výskumnom ústave potravinárskom v 6. päťročnici |
9-21 |
BROKEŠ, P. Využitie osmózy v potravinárskom priemysle |
22-28 |
KRKOŠKOVÁ, B. - CUPÁKOVÁ, M. Možnosti lepšieho zhodnotenia mliečneho tuku |
29-33 |
KRČÁL, Z. - BARABÁŠ, J. Možnosti využitia koncentrátov všetkých mliečnych bielkovín |
34-39 |
PREKOPPOVÁ, J. - SLOTTOVÁ, A. Štúdium vplyvu kysnutia a zrenia na prežívanie nežiaducich mikroorganizmov v ovčom hrudkovom syre |
40-45 |
HANULA, P. - KOLEČÁNIOVÁ, V. Výskum a vývoj sterilizovaných pokrmov vo veľkom balení |
46-50 |
VACOVÁ, T. - ČERVEŇOVÁ, E. K problematike ďalšieho rozvoja cukrovarníckeho priemyslu |
Číslo 4 | |
1 |
K životnému jubileu Ing. Alojza Vavríka K životnému jubileu Ing. Alojza Vavríka |
2-17 |
ŠUBÍK, J. - TAKÁCSOVÁ, G. Rezistencia mikroorganizmov k antifugálnym látkam: biochemický a genetický základ rezistencie kvasiniek k mucidinu |
18-23 |
LEŠKOVÁ, Z. Vplyv zmien teploty v postgerminačnom štádiu na rast a životaschopnosť buniek Bacillus cereus |
24-35 |
VAVRÍK, A. Rozmrazovanie mikrovlnovou energiou |
36-40 |
CHRIAŠTEĽ, L. Vákuové chladenie chleba |
41-53 |
POLÁŠEK, M. Zariadenie na počítanie a dávkovanie chleba do prepravných obalov |
54-60 |
VACOVÁ, T. - KRKOŠKOVÁ, B. Interdisciplinárne prepojenie potravinárskej technológie a techniky |