Biocentrum Modra - ponuka, a možnosti pomoci potravinárom
- Návrh a poloprevádzkové overovanie nových výrobných postupov a produktov
- Poradenstvo, pomoc pri riešení konkrétnych problémov praxe
- Vzdelávanie
1. Návrh a poloprevádzkové overovanie nových výrobných postupov a produktov
- návrh a poloprevádzkové overenie nových a inovovaných postupov výroby,
- kompletné spracovanie technologickej, výrobnej a výrobkovej dokumentácie,
- experimentálna, overovacia výroba a príprava marketingových vzoriek.
Kontakt:
doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc tel.: 0914 322 094
e-mail: stanislav.silhar@nppc.sk
Ing. Elena Panghyová tel.: 0914 322 096
e-mail: elena.panghyova@nppc.sk
2. Poradenstvo, pomoc pri riešení konkrétnych problémov praxe
Priame poradenstvo je poskytované v týchto oblastiach:
- inovácia produktov a technológií,
- riešenie problémov bezpečnosti a štandardnej kvality produktov,
- pomoc pri spracovaní projektov HACCP, SVP a Hygienických príručiek,
- výpočet a stanovenie údajov pre správne označovanie výrobkov,
- analýza, spracovanie materiálových a energetických bilancií, návrh riešení znižujúcich energetickú náročnosť výroby a zhodnotenie druhotných surovín.
Kontakt:
doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc tel.: 0914 322 094
e-mail: stanislav.silhar@nppc.sk
Ing. Elena Panghyová tel.: 0914 322 096
e-mail: elena.panghyova@nppc.sk
3.Vzdelávanie
Výskumný ústav potravinársky v oblasti vzdelávania ponúka:
- kurzy Základov správnej hygienickej praxe (spôsobilosť pre výrobu a manipuláciu s potravinami),
- kurzy zamerané na výrobu a priamy predaj potravín v malom,
- kurzy zamerané na potravinovú legislatívu, označovanie potravín,
- zaškolenie pracovníkov na moderné vákuové a separačné procesy.
Kontakt:
doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc tel.: 0914 322 094
e-mail: stanislav.silhar@nppc.sk
Ing. Elena Panghyová tel.: 0914 322 096
e-mail: elena.panghyova@nppc.sk
Katarína Noskovičová tel.: 0914 322 096
e-mail: katarina.noskovicova@nppc.sk