Medzinárodný COST projekt CA 20128 PIMENTO zameraný na podporu inovácií v oblasti fermentovaných potravín, v ktorom má NPPC zastúpenie okrem riadnych členov aj v úzkom riadiacom výbore, usporiadal sériu mítingov (Core Group, Management Committee, Working Group 1) v Bratislave v dňoch 16. – 18.9.2024. viac informácií...
Najvyšší predstaviteľ Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) QU Dongyu v sprievode štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Vladimíra Vnuka navštívil NPPC-VÚP Biocentrum v Modre. viac informácií...
V týchto dňoch oslávil významné životné jubileum - 90 rokov v dobrom zdraví a plnej pracovnej aktivite náš bývalý spolupracovník a priateľ doc. Ing. Ľudovít Polívka, CSc. viac informácií...
V dňoch 22. – 24. mája 2024 sa naši odborníci z NPPC–VÚP v Bratislave a NPPC–VÚRV v Piešťanoch zúčastnili tréningovej školy v Maize Research Institute Zemun Polje v Belehrade. viac informácií...
Dňa 14. mája 2024 sa za účasti generálnej riaditeľky NPPC Lucie Gocníkovej na pracovisku Biocentrum Modra uskutočnil odborný seminár INOVÁCIE – KĽÚČ K TRANSFORMÁCII A UDRŽATEĽNOSTI viac informácií...
Výskumný ústav potravinársky vydáva v týchto dňoch nové číslo časopisu Trendy v potravinárstve 1/2024, ktorý je určený odbornej aj laickej verejnosti. viac informácií...