Kódex hygienickej praxe na mlieko a mliečne výrobky

CAC/RCP 57-2004

    Úvod
  1. Ciele
  2. Rozsah pôsobnosti a uplatnenie dokumentu
    2. 1   Rozsah pôsobnosti
    2. 2   Použitie dokumentu
    2. 3   Preklenutie zásad vzťahujúcich sa na produkciu, spracovanie
             a manipuláciu s jednotlivými druhmi mlieka a mliečnych produktov
    2. 4   Vzájomné vzťahy producentov mlieka, spracovateľov, distribútorov,
             predajcov, prepravcov, spotrebiteľov a zodpovedných orgánov
    2. 5   Definície
    2. 6   Vhodnosť
  3. Prvovýroba
    3. 1   Hygiena životného prostredia
    3. 2   Hygienická produkcia mlieka
    3. 3   Manipulácia s mliekom, jeho skladovanie a preprava
    3. 4   Dokumentácia a vedenie záznamov
  4. Mliekareň: Plán a zariadenie
    4. 1   Vybavenie
  5. Kontrola činnnosti
    5. 1   Kontrola potravinových nebezpečenstiev
    5. 2   Kľúčové aspekty systémov kontroly hygieny
    5. 3   Požiadavky na vstupný materiál (iný ako mlieko)
    5. 4   Voda
  6. Mliekareň: Údržba a sanitácia
    6. 1   Údržba a čistenie
    6. 2   Programy čistenia
  7. Mliekareň: Osobná hygiena
  8. Preprava
    8. 1   Požiadavky
    8. 2   Používanie a údržba
  9. Informácie o produkte a povedomie spotrebiteľov
    9. 1   Označovanie
  10. Vzdelávanie
    10. 1   Tréningové programy

PRÍLOHA I:    Smernica na prvovýrobu mlieka
PRÍLOHA II:   Smernica na manažment kontrolných opatrení počas spracovania a po ňom

Výtlač kompletného dokumentu (44 s.) v slovenskom jazyku zdarma si možno objednať na adrese:
codex@vup.sk