Aktuality

NPPC-VÚP má kompetenciu na posudzovanie inovatívnosti projektov

| 12-01-2022
Na základe výzvy 51/PRV/2021 na predkladanie žiadostí o NFP z PRV SR 2014 – 2020 je NPPC-VÚP kompetentná organizácia pre posudzovanie inovatívnosti projektov pre opatrenie 4, podopatrenie 4.2. Podpora pre investície na spracovanie/uvádzanie na trh a/alebo vývoj poľnohospodárskych výrobkov.
viac informácií...

HOVORME O JEDLE 2021_poďakovanie

| 20-12-2021
V dňoch od 11. 10. 2021 do 15. 10. 2021 sa uskutočnil IX. ročník súťažno-vzdelávacej aktivity HOVORME O JEDLE 2021. Pracovníci NPPC-VÚP sa deviaty rok ako odborní hodnotitelia podieľali na úspešnom priebehu tohto súťažno-vzdelávacieho projektu.
viac informácií...

Ústavný seminár - online prednášky

| 10-12-2021
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 10.12.2021 o 9,00 h.
viac informácií...

TRENDY v potravinárstve 2/2021

| 24-11-2021
Výskumný ústav potravinársky vydáva v týchto dňoch nové číslo časopisu Trendy v potravinárstve, ktorý je určený odbornej aj laickej verejnosti.
viac informácií...

Aktualizácia informačnej databázy, spracovanie a vyhodnotenie údajov za účelom ochrany chovov ošípaných pred šírením afrického moru v Slovenskej republike

| 22-11-2021
Od 22. novembra 2021 je na adrese https://rezort-nppc.sk/amo/login vo forme webovej aplikácie sprístupnený dotazník pre aktualizáciu informačnej databázy z chovu ošípaných v Slovenskej republike...
viac informácií...

Ústavný seminár - online prednášky

| 19-11-2021
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 26.11.2021 o 9,00 h.
viac informácií...

Celoeurópska kampaň: EÚ si vyberá bezpečné potraviny

| 18-11-2021
Európsky úrad pre bezpečnosť potravín (EFSA) počas leta a jesene 2021 zastrešuje celoeurópsku koordinovanú kampaň „EÚ si vyberá bezpečné potraviny“ zameranú na zvýšenie povedomia o vede, ktorá zaručuje bezpečnosť potravín, aby si občania vyberali potraviny s istotou. Do tejto kampane prispelo aj NPPC, a to predovšetkým témou o kontaminantoch: o tom, čo je akrylamid a prečo predstavuje problém v potravinách.
viac informácií...

Ako neplytvať potravinami?

| 11-11-2021
Obchodné reťazce tvoria potravinový odpad vo výške 3-5%, domácnosti až 50%. K téme EKO ďalej sa vyjadril aj generálny riaditeľ NPPC Ing. Martin Polovka, PhD. v Správach RTVS dňa 10.11.2021.
viac informácií...

70 rokov VÚP a 60 rokov VÚPOP - Úspešný príbeh vedy, výskumu a inovácií v oblasti agropotravinárstva

| 05-11-2021
Dňa 25.11.2021 sa uskutoční odborné sympózium pri príležitosti 70-teho výročia založenia Výskumného ústavu potravinárskeho...
viac informácií...

Komplexná informačná databáza podnikov potravinárskeho priemyslu v SR - Predĺženie zberu údajov do 8.11.2021

| 28-10-2021
S cieľom vyjsť v ústrety subjektom potravinárskeho priemyslu, s ohľadom na ich administratívne a ďalšie povinnosti v podnikateľskej činnosti, po dohode s gestorujúcou sekciou MPRV SR, NPPC – VUP predlžuje termín zberu údajov pre účely aktualizácie komplexnej informačnej databázy podnikov potravinárskeho priemyslu v SR pre rok 2021 do pondelka 8.11.2021 vrátane. Zber údajov bude ukončený 8.11.2021 o 24:00. Tento termín je konečný. Ďakujeme za spoluprácu.