Aktuality

Veľtrh DANUBIUS GASTRO 2022

| 14-04-2022

Stánok „TAPE – FOOD INDUSTRY“ nájdete v hale A1 na výstavnej ploche č. 602.

Vývojové centrá: Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Bratislava (SK),  Széchenyi István Egyetem, Győr (HU)

Výrobcovia:  VÖRÖS TÉSZTA MANUFAKTÚRA, Tarján (HU), Kősziklás Borászat Kft., Dunaszentmiklós (HU),  K.K.V.-UNION, s.r.o., Lehnice (SK), EH, spol. s.r.o., Pezinok (SK), Mäsovinky s.r.o., Jablonica (SK)

Radi Vám pri osobnom stretnutí predstavíme a poskytneme informácie o Regionálnom akčnom pláne zamestnanosti TAPE – FOOD INDUSTRY, ktorý pozostáva z troch projektov, ktoré predstavujú efektívne prepojenie výskumu a vývoja – priemyselnej výroby - a cezhraničnej územnej spolupráce. Na výstavnej ploche budú prezentované najnovšie prototypy výrobkov a technologických inovácií vývojových centier na Slovensku a v Maďarsku s cieľom zvyšovania poľnohospodárskej produkcie a zlepšovania výživovej hodnoty plodín a potravinárskych výrobkov. Technologické inovácie zavedené v jednotlivých spracovateľských a výrobných podnikoch stavajú do popredia aktuálne princípy cirkulárnej ekonomiky, ktoré sú využívané pre zvyšovanie stupňa zhodnotenia regionálnych surovín a zhodnocovanie odpadov vznikajúcich v rôznych odvetviach priemyslu.

Veľtrh gastronómie Danubius Gastro je spoločne s výstavami Exposhop a Gastropack prehliadkou najnovších trendov v oblasti gastronómie. Podujatie plné vôní, farieb a chutí poteší nielen všetkých milovníkov dobrého jedla. Odborná verejnosť sa na veľtrhu môže oboznámiť s technologickými novinkami pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov, kaviarní a vendingu. Svoje zastúpenie majú aj progresívne riešenia pre potravinársky priemysel, pekárne, obchod a balenie. Neodmysliteľnou súčasťou podujatia sú atraktívne sprievodné programy kuchárov, cukrárov, barmanov a baristov.

DANUBIUS GASTRO v rovnakom termíne dopĺňajú výstavy EXPOSHOP a GASTROPACK a veľtrh cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR. Tento rok ich zároveň v jednom termíne doplní Autosalón s tohtoročným podtitulom „salón mobility“.