Aktuality

Európsky projekt FOODSEG


Projekt

Web stránka projektu: www.foodseg.eu
 

Opis projektu

FOODSEG projekt je založený na koordinačných a podporných aktivitách a jeho hlavným cieľom je rozšírenie aktuálnych výsledkov výskumu z oblasti kvality a bezpečnosti potravín prostredníctvom sympózií, pracovných stretnutí rôznych expertov, vytvorenia on-line platformy s praktickými príkladmi ako aj koordinácia spolupráce pri príprave plánov a aktivít na nasledujúce obdobia k posilneniu potravinovej bezpečnosti v Európe.

FOODSEG projet spája výskum a legislatívu v rámci krajín EÚ ako aj kandidátskych krajín, aby sa posilnila a prehĺbila vzájomná spolupráca.

FOODSEG projekt spája experov z akademickej oblasti, priemyslu a legislatívy s cieľom identifikovať nové a potrebné oblasti výskumu a pripraviť podklady pre budúce výzvy v oblasti potravinovej bezpečnosti.

Ciele projektu

  • založenie expertných skupín na koordináciu výskumných aktivít
  • podpora Európskej komisie pri formulácii výskumných cieľov pre buduce obdobia
  • organizovať sympóziá
  • integrácia experov z novopristúpených členských štátov EÚ a kandidátskych krajín
  • Rozširovanie výsledkov výskumu pomocu on-line platformy a založenie konzorcia pre 7. Rámcový program a 8. Rámcový program
  • podporiť rôzne výmenné pobyty výskumníkov

Partneri projektu

  • RTS Service, Rakúsko – koordinátor projektu
  • Veterinärmedizische Universität Wien, Rakúsko 
  • The University Court of the University of Aberdeen, Veľká Británia 
  • TEAGASC - Agricultural and Food Development Authority, Írsko 
  • University degli Studi di Napoli Federico, Taliansko
  • Verein zur Förderung des Technologietransfers an der Hochschule Bremerhaven e.v., Nemecko 
  • Institut National de la Recherche Agronomique, Francúzsko 
  • Teknologian Tutkimuskeskus VTT,Fínsko 
  • Aristotelio Panepistimio Thessalonikis, Grécko 
  • Kobenhavns Universitet, Dánsko 
  • Istituto Superiore di Sanita, Taliansko 
  • Universität für Bodenkultur Wien, Rakúsko 
  • Fundacion Gaiker, Španielsko 
  • The Secretary of State for Environment, Food and Rural Affairs, Veľká Británia Kingdom Statens Veterinärmedicinska Anstalt, Švédsko 
  • Freie Universität Berlin, Nemecko 
  • CentMa Gmbh, Nemecko 
  • Institutul National de cercetare-Dezvoltare Pentru Biologie Si Nutritie Animala, Rumunsko
  • Instytut Uprawy Nawozenia I Gleboznawstwa, Panstwowy Instytut Badawczy, Poľsko 
  • Vyskumny Ustav Potravinarsky, Slovensko 
  • Vysoka Skola Chemicko-Technologicka v Praze, Česká republika 
  • Universitatea Dunarea de Jos Din Galati, Rumunsko 
  • University of Food Technologies, Bulharsko 
  • Univerza V Ljubljani, Slovinsko 
  • Lietuvos Sveikatos Mokslu Universitetas, Litva
  • University of Zagreb-Faculty of Veterinary Medicine, Chorvátsko 
  • Institute for Food Technology of Navi Sad, Srbsko 
  • Biomin Holding Gmbh, Rakúsko 
  • Eurofins CTC Gmbh, Nemecko 
  • Nutrition Sciences NV, Belgicko
  • Coop Italia - Societá Cooperativa (Scarl), Taliansko 
  • Nofima MAT AS, Nórsko 
  • Vien Cong Nghe Sinh Hoc VA Thuc Pham, Vietnam 
  • National Research Center, Egypt

Pracovné stretnutia

  • kick-off meeting vo Viedni 
  • 1. Meeting - Plovdiv (Bulharsko): 19.10.-22.10.2011
  • 1. Sympózium - Berlín (Nemecko): 21.6.2012 - 22.6.2012
  • workshop v Prahe (Česká republika): 22.10.2012 - 23.10.2012
     

Diseminačné aktivity

  • krátkodobé výmenné pobyty pre mladých vedeckých pracovníkov
  • organizovanie workshopov, seminárov a sympózií
  • príprava web stránky projektu
Prílohy (dokumenty na stiahnutie)