Politika kvality - aktuality

Registrácie chránených označení (a zaručených tradičných špecialít)– MAREC 2011

| 01-04-2011

(04/03/2011)

Nariadenie Komisie (EÚ) č. 215/2011 z 1. marca 2011, ktorým sa schvaľujú väčšie zmeny a doplnenia špecifikácie názvu zapísaného do registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení pre výrobky:

Pecorino Sardo (CHOP) Syry - Taliansko

Chianti Classico (CHOP) Oleje a tuky (maslo, margarín, oleje, atď.) - Taliansko

Robiola di Roccaverano (CHOP) Syry - Taliansko

(12/03/2011)

Vykonávacie nariadenie Komisie (EÚ) č. 237/2011 z 11. marca 2011, ktorým sa do registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisujú názvy: Mostviertler Birnmost (CHZO) Iné výrobky prílohy I k zmluve (korenie atď.) – Rakúsko

Zázrivský korbáčik (CHZO) Syry – Slovensko

Tekovský salámový syr (CHZO) Syry – Slovensko

Fagioli Bianchi di Rotonda (CHOP) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované - Taliansko

Miele delle Dolomiti Bellunesi (CHOP) Iné výrobky živočíšneho pôvodu (vajcia, med, rôzne mliečne výrobky okrem masla atď.) - Taliansko

Chleb prądnicki (CHZO) Chlieb, pečivo, koláče, cukrovinky, sušienky a ostatné pekárske výrobky – Poľsko

Oravský korbáčik (CHZO) Syry – Slovensko

Pera de Lleida (CHOP) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované - Španielsko