Registrácia chránených označení (a špecialít garantovaných tradíciou)– DECEMBER 2010
| 03-01-2011Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1107/2010 z 30. novembra 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisuje názov:
Pimiento de Gernika alebo Gernikako Piperra (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny, čerstvé alebo spracované - Španielsko
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1108/2010 z 30. novembra 2010, ktorým sa schvaľuje väčšia zmena špecifikácie názvu zapísaného do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení:
Castagna del Monte Amiata (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny bez ďalšieho spracovania alebo spracované – Taliansko
(03/12/2010)
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1121/2010 z 2. decembra 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisujú názvy:
Edam Holland (CHZO) Syry – Holandsko
Gouda Holland (CHZO) Syry – Holandsko
(10/12/2010)
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1163/2010 z 9. decembra 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisuje názov:
Agneau du Périgord (CHZO) Čerstvé mäso (a droby) – Francúzsko
Salzwedeler Baumkuchen (CHZO) Chlieb, pečivo, koláče, cukrovinky, sušienky a ostatné pekárenské výrobky – Nemecko
Melón de La Mancha (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované - Španielsko
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1164/2010 z 9. decembra 2010, ktorým sa schvaľujú väčšie zmeny a doplnenia špecifikácie názvu zapísaného do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení:
Pomodoro S. Marzano dell'Agro Sarnese-Nocerino (CHOP) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Taliansko
Agnello di Sardegna (CHZO) Čerstvé mäso (a droby) – Taliansko
Prosciutto di Modena (CHOP) Mäsové výrobky (tepelne spracované, solené, údené atď.) – Taliansko
Pancetta Piacentina (CHOP) Mäsové výrobky (tepelne spracované, solené, údené atď.) – Taliansko
(17/12/2010)
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1192/2010 zo 16. decembra 2010, ktorým sa schvaľujú väčšie zmeny špecifikácie názvu zapísaného do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení:
Ricotta Romana (CHOP) Syry - Taliansko
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1193/2010 zo 16. decembra 2010, ktorým sa do registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisuje názov:
Maine-Anjou (CHOP) Čerstvé mäso (a droby) – Francúzsko
(18/12/2010)
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1214/2010 zo 17. decembra 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisujú názvy:
Carota Novella di Ispica (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Taliansko
Carota Novella di Ispica (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Taliansko
Montoro-Adamuz (CHOP) Oleje a tuky (maslo, margarín, oleje atď.) – Španielsko
Nariadenie Komisie (EÚ) č. 1216/2010 zo 17. decembra 2010, ktorým sa schvaľujú väčšie zmeny a doplnenia špecifikácie názvu zapísaného do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení:
Welsh Lamb (CHZO) Čerstvé mäso (a droby) – Spojené kráľovstvo