5th Central European Congress on Food 2010
| 24-05-2010
V dňoch 19. - 22. mája 2010 sa v Bratislave v priestoroch Hotela Tatra uskutočnil medzinárodný potravinársky kongres - 5th Central European Congress on Food. Kongres dňa 19. mája 2010 slávnostne otvorili svojimi príhovormi minister pôdohospodárstva SR Vladimír Chovan, generálna riaditeľka sekcie potravinárstva, výživy a obchodu a prezidentka kongresu Soňa Supeková, čestný predseda kongresu Peter Raspor, predseda vedeckého výboru Peter Šimko a riaditeľ VÚP Marcel Rosina.
Cieľ kongresu bol zameraný na najnovšie poznatky v oblasti základného a aplikovaného výskumu a vývoja, na inovačné technológie, bezpečnosť potravín, BIO potraviny a nové trendy vo výžive.
Kongres ponúkol odborné prezentácie a diskusie:
- vedecko- výskumných pracovníkov, technológov, výrobcov a odborníkov na potraviny a výživu,
- mladých vedeckých pracovníkov a PhD. študentov,
- na tému medzinárodnej spolupráce pri riešení aktivít v rámci 7. Rámcového programu EK.
Témy CEFood kongresu 2010:
- Potravinárska výroba a skladovanie potravín
- Biotechnológia a Mikrobiológia
- Analýza potravín
- Analýza rizika
- Systém riadenia kvality a Bezpečnosť potravín
- Potraviny - Výživa - Zdravie
- Marketing potravín a spotrebiteľ
- Optimalizácia v oblasti výroby potravín
Organizátori pripravili počas trvania kongresu účastníkom bohatý sprievodný program
Organizátorom 6th CEFood Congress - u bude v roku 2012 srbský Belehrad