Zverejnenie žiadostí o registráciu chráneného označenia – OKTÓBER 2009
| 15-10-2009
Aglio di Voghiera (OJ C 236 1.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Taliansko a ide o ekotyp cesnaku. Tento plod sa uchádza o zápis do registra chráneného označenia pôvodu (CHOP). Termín ukončenia námietkového konania je 1.4.2010.
Darjeeling (OJ C 246 14.10.2009) prihlasujúcou krajinou je India a ide o druh čajovníka. Je odolný, viackmeňový, pomaly rastúci, stále zelený ker, ktorý môže v dobrých podmienkach narásť až do výšky
Csabai kolbász“ alebo „Csabai vastagkolbász (OJ C 248 16.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Maďarsko a ide o klobásu vyrobenú z kusov mäsa a tvrdej slaniny. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 16.4.2010.
Gyulai kolbász“ alebo „Gyulai pároskolbász (OJ C 248 16.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Maďarsko a ide o klobásu vyrobenú z kusov mäsa a tvrdej slaniny. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 16.4.2010.
(30/10/2009)
Miód kurpiowski (OJ C 260 30.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Poľsko a ide o nektárový med, ktorý môže obsahovať medovicu. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených zemepisných označení (CHZO). Termín ukončenia námietkového konania je 30.4.2010.
Ricotta di Bufala Campana (OJ C 260 30.10.2009) prihlasujúcou krajinou je Taliansko a ide o čerstvý, teda nerafinovaný mliečny výrobok, vyrobený tepelným vyzrážaním srvátkových bielkovín z byvolieho mlieka, suroviny pochádzajúcej z produkcie „mozzarella di bufala“. Tento výrobok sa uchádza o zápis do registra chránených označení pôvodu (CHOP). Termín ukončenia námietkového konania je 30.4.2010.