V dňoch od 16. septembra do 16. októbra 2020 sa uskutoční VIII. ročník súťažno-vzdelávacej aktivity HOVORME O JEDLE 2020. Aktivita je určená pre všetky základné školy so sídlom na území Slovenskej republiky. Pracovníci NPPC-VÚP sa ôsmy rok ako odborní hodnotitelia podieľajú na úspešnom priebehu tohto súťažno-vzdelávacieho projektu. viac informácií...
Dňa 9. júla 2020 v priestoroch Hotela Plus v Bratislave zorganizovala Potravinárska komora Slovenska seminár s názvom "Ako naštartovať inovačný potenciál slovenských potravinárov". viac informácií...
NPPC-VÚP Bratislava s hlbokým zármutkom oznamuje, že dňa 8.júla 2020 vo veku 87 rokov zomrel bývalý námestník Výskumného ústavu potravinárskeho Ing. Karol Tomášek, CSc. viac informácií...
Bryndza a ostatné varianty tradičných slovenských syrov vyrábaných z ovčieho mlieka predstavujú pre Slovákov nielen potravinu, ale sú aj príspevkom v oblasti kultúry a regionálnej, respektíve národnej spolupatričnosti. V seriáli Rádia Slovensko sa s redaktorkou o našom národnom poklade rozprávala Ing. Janka Koreňová, PhD., NPPC - VÚP. viac informácií...
Svetový deň bezpečnosti potravín bol stanovený na 7. jún Organizáciou pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) spoločne so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO). Aj tento rok je ústrednou témou kampane FAO a WHO myšlienka, že bezpečnosť potravín je záležitosťou každého z nás. Od tohto motívu sa odvíja aj slovenská kampaň odboru bezpečnosti potravín a výživy MPRV SR. viac informácií...
Výskumný ústav potravinársky vydáva v týchto dňoch prvé tohtoročné číslo Trendov v potravinárstve, ktoré je určené odbornej aj laickej verejnosti. viac informácií...
NPPC – VÚP Odbor technologických inovácií a spolupráce s praxou v Modre podalo koncom apríla na Poľnohospodársku platobnú agentúru dva projekty zamerané na podporu vzdelávania a poradenské služby pre poľnohospodárske podniky a farmárov viac informácií...