Scientific journal

44 2005

Bulletin potravinrskeho vskumu
Summary No. 1-2 / 2005

Kretová, M - Grones, J.
Porovnanie konzervatívnych oblastí 23S rDNA rodu Acetobacter
Bulletin potravinrskeho vskumu, 44, 2005, No. 1-2, s. 53-61

Doc. RNDr. Jozef Grones, CSc., Katedra molekulárnej biológie, Prírodovedecká fakulta, Univerzita Komenského, Mlynská dolina B-2, 842 15 Bratislava 4. E-mail: grones@fns.uniba.sk

Summary: Na identifikáciu a klasifikáciu baktérií rodu Acetobacter sa využila molekulárno-biologická metóda založená na porovnaní konzervatívnych oblastí 23S rDNA. PCR amplifikáciou sa analyzovalo sedem kmeňov baktérií Acetobacter pasteurianus a štiepením amplifikátu restrikčnými endonukleázami AluI, HaeIII a HpaII sa určili ich restrikčné profily. U troch z produktov PCR A. pasteurianus 3612, A. pasteurianus 2374 a A. aceti 3620 sa určila primárna štruktúra a vzájomným porovnaním sa potvrdila podobnosť na úrovni 41 %

Keywords: Acetobacter; octové baktérie; identifikácia baktérií; 23S rDNA

Download:
  (pdf, 479.95 Kb, 863x)