Procesové knihy

  • výroba antokyanínových koncentrátov z výliskov modrých kultivarov hrozna
  • postup komplexného spracovania arónie čiernoplodej
  • projekt a príprava technologickej dokumentácie výroby prírodných potravinárskych farbív z červenej repy a mrkvy
  • výroba antokyanínových koncentrátov z bazy čiernej
  • výroba inulínu zo sušenej čakanky
  • získavanie koncentrátu steviozidov zo stevie
  • príprava bazového macerátu fermentáciou kvetu bazy čiernej
  • výroba fermentovaného macerátu z pamajoránu obyčajného. Táto je modelom i pre výrobu fermentovaného macerátu bazy čiernej, ľubovníka bodkovaného a medovky lekárskej
  • výroba extraktu zemežlče lekárskej. Táto je modelom pre technologický postup získavania extraktov do vodnoalkoholických roztokov z vňate bylín, napr. šalvia lekárska, ľubovník bodkovaný, yzop lekársky, medovka lekárska a ďalšie
  • výroba extraktu z anízu. Táto je modelom pre postup získavania extraktov zo semien suchých plodov ako je napr. rasca lúčna, koriander siaty, kôpor voňavý
  • technologické postupy získavania potravinárskej vlákniny z červenej repy, mrkvy, strukov hrachu a slnečnicových šupiek