Politika kvality - aktuality

Registrácia chránených označení (a špecialít garantovaných tradíciou)– AUGUST 2010

| 03-09-2010

Nariadenie Komisie (EÚ) č. 697/2010 zo 4. augusta 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisujú názvy:

Lüneburger Heidekartoffeln (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Nemecko

Mâconnais (CHOP) Syry – Francúzsko

Fagiolo Cannellino di Atina (CHOP) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Taliansko

Pemento de Herbón (CHOP) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Španielsko

Olomoucké tvarůžky (CHZO) Syry – Česká republika

Nariadenie Komisie (EÚ) č. 701/2010 zo 4. augusta 2010, ktorým sa schvaľujú väčšie zmeny a doplnenia špecifikácie názvu zapísaného do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení:

Pesca e Nettarina di Romagna (CHZO) Ovocie, zelenina a obilniny v pôvodnom stave alebo spracované – Taliansko

(09/08/2010

Nariadenie Komisie (EÚ) č. 710/2010 zo 6. augusta 2010, ktorým sa do Registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisuje názov:

Podkarpacki miód spadziowy (CHOP) Iné výrobky živočíšneho pôvodu (vajcia, med, rôzne mliečne výrobky okrem masla atď.) – Poľsko

(23/08/2010)

Nariadenie Komisie (EÚ) č. 751/2010 z 20. augusta 2010, ktorým sa do registra chránených označení pôvodu a chránených zemepisných označení zapisuje názov:

Saucisse de Morteau alebo Jésus de Morteau (CHZO) Mäsové výrobky (tepelne spracované, solené, údené atď.) - Francúzsko