English

Aktuality

bulletBezpečnosť a kvalita potravín v podmienkach SR a ČR – pozvánka na odborné sympózium | 04-05-2018
Pozývame Vás na odborné sympózium „BEZPEČNOSŤ A KVALITA POTRAVÍN V PODMIENKACH SR A ČR", ktoré sa uskutoční dňa 01.06.2018 v Bratislave pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky.

viac informácií...

bulletNárodné poľnohospodárske a potravinárske centrum je koordinátorom projektu Nanostructured carriers for improved cattle feed - NanoFEED GA No: 778098, Horizon 2020 Marie Sklodowska – Curie RISE 2017 | 25-04-2018
V dňoch 18.–19.04.2018 sa konal v Prahe Kick off meeting projektu, na ktorom sa zúčastniliriešitelia z NPPC: doc. RNDr. Peter Siekel, CSc. (koordinátor), doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc., doc. Ing. Mária Chrenková, CSc., Ing. Matúš Rajský, PhD., RNDr. Marcela Blažková a Ing. Miroslava Súkeníková, PhD.

viac informácií...

bulletPozvánka + Plán ústavných seminárov 2018 | 24-04-2018
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 27. apríla 2018 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. poschodí.

Prednášky:
Zuzana Nízka.: Fortifikácia ušľachtilých destilátov
Ing. Ján Durec, PhD.: Alternatívne mliečne výrobky

Pred konaním seminára si, prosíme, overte aktuálnosť jeho konania.

viac informácií...

bulletTrápi vás akrylamid vo vašich potravinových výrobkoch? | 23-04-2018
V novembri 2017 bolo prijaté Nariadenie Európskej komisie č. 2017/2158, ktorým sa stanovujú opatrenia na minimalizáciu množstiev akrylamidu a jeho referenčné hodnoty v potravinách. V súvislosti s implementáciou nariadenia sme pre prevádzkovateľov potravinárskych podnikov pripravili ponuku služieb, ktorá zahŕňa poradenstvo a možnosť analýz akrylamidu a jeho prekurzorov.
viac informácií...

bulletCenník - Licencia na softvér Alimenta a databázu | 14-02-2018
ALIMENTA je nutričný softvér, ktorý slúži ako moderná elektronická forma potravinových tabuliek. Umožňuje výpočet výživových hodnôt a energetickej hodnoty potravinárskych výrobkov, pokrmov a jedál, zohľadňujúci nutričné a hmotnostné straty.

viac informácií...

bulletÚstavný seminár - pozvánka | 29-01-2018
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 02. februára 2018 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. poschodí.

Prednášky:
doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. – Ing. Martin Polovka, PhD. – Ing. Zuzana Nouzovská – doc. RNDr. Peter Siekel, CSc.: Potravinársky výskum – Doména, Národný projekt, Štátne programy, Horizont 2020, očakávané výzvy

RNDr. Tomáš Kuchta, DrSc. – Ing. Janka Koreňová, PhD.: Porovnanie kvalitatívnych ukazovateľov slovenskej a poľskej bryndze
viac informácií...

bulletÚstavný seminár - pozvánka | 24-11-2017
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 01. decembra 2017 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. poschodí.

Prednášky:
Ing. Danka Šalgovičová – Ing. Angela Světlíková: Strategické partnerstvo na kvalitu dát (pilotný projekt) Grant GP/EFSA/DATA/2016/01 – GA
Ing. Katarína Ženišová, PhD. – RNDr. Ľubica Piknová, PhD.: Nové poznatky o charakterizácii bakteriálnych spoločenstiev slovenských vín pomocou molekulárno-biologických metód

viac informácií...

bulletNové číslo časopisu Trendy v potravinárstve 2/2017 | 30-10-2017
Trendy v potravinárstve 2/2017 prinášajú sériu odborných článkov zameraných
na prezentáciu zaujímavých výsledkov moderného potravinárskeho výskumu
na Slovensku, informácie o riešených projektoch a ďalšie informácie pre širokú odbornú i laickú verejnosť.
viac informácií...

bulletÚstavný seminár - pozvánka | 23-10-2017
Pozývame Vás na Ústavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 27. októbra 2017 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. poschodí.

Prednášky:
doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc. – Ing. Eugen Kiss – Ing. Marek Kunštek a kol.: Význam inovácií pre rozvoj výroby farmárskych potravín v SR /Naše miesto v ňom/


viac informácií...

bulletPlán Ústavných seminárov na rok 2017 | 04-10-2017
Pozývame Vás na ÚStavný seminár, ktorý sa bude konať v piatok 13. októbra 2017 o 9,00 hod. v zasadačke NPPC-VÚP na 8. poschodí.

Prednášky:
Ing. Zuzana Ciesarová, CSc.: Predstavujeme projekt APVV DS-2016-0020 Dunajská stratégia: Spolupráca pri výskume a vývoji potravín obohatených rakytníkom

Ing. Kristína Kukurová, PhD. - Ing. Zuzana Ciesarová, CSc. – Ing. Viera Jelemenská: Tvorba procesných kontaminantov počas tepelného spracovania nových druhov cereálnych výrobkov s obsahom rakytníka rešetliakového

dr. Gabriela Zięć (Agricultural University in Cracow, Faculty of Food Technology): Quality and Nutritional Value of Gluten Free Breads Supplementation - Summary of Studies in Slovakia

viac informácií...