Poradcovia
02 Ing. Brigita Glončáková
Špecializácia na úlohy spojené s fermentáciou kvasiniek a laktobacilov ako aj ich využitia pri fermentácii rastlinných substrátov, s produkciou mikrobiálnych metabolitov a problematikou vlákniny.
Kontakt: | Tel.: 033 / 6472971; 74 Fax: 033 / 6472974 E-mail: biocentrum@vup.sk |
03 Ing. Kristína Holčíková, CSc.
Dlhoročná prax v oblasti budovania a využívania potravinových bánk dát, najmä databáz chemického zloženia potravín, FAO konzultantka pre oblasť zloženia potravín a budovania a využívania potravinových bánk dát.
Poradenstvo v oblastiach:
- modifikácia zloženia nových potravinárskych výrobkov podľa zásad správnej výživy,
- modelovanie zloženia stravy v zmysle cieľov NPPZ.
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237145 Fax: 02 / 55571417 E-mail: kristina.holcikova@vup.sk |
04 Ing. Katarína Janeková
Koordinátorka systému AQA v rezorte MP SR.
Poradenstvo v oblastiach:
- kvalita a legislatíva potravín,
- medzilaboratórne testovanie,
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237139 Fax: 02 / 55571417 E-mail: katarina.janekova@vup.sk |
06 Ing. Eva Macová
Riešenie projektov zameraných na znižovanie energetickej hodnoty výrobkov aplikáciou špecifických aditív, problematiku rastlinných bielkovín, ich technologických úprav a analytického sledovania. Aplikácia tukových náhrad a technológia výroby nízkoenergetických potravín, aplikácia biodiagnostických metód na stanovenie špecifických zložiek potravín, ako gliadínov v bezlepkových výrobkoch, vlákninových preparátov, vybraných vitamínov…
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237170 Fax: 02 / 55571417 E-mail: eva.macova@vup.sk |
07 Ing. Magda Máriássyová, CSc.
Riešenie úloh zameraných na využitie druhotných surovín, získavanie vlákniny, využitie rôznych rastlinných zdrojov na výrobu prírodných farbív, získavanie antioxidantov z rastlinných zdrojov, vypracovanie a overenie metód stanovenia prírodných farbív.
Kontakt: | Tel.: 033 / 6472971; 74 Fax: 033 / 6472974 E-mail: biocentrum@vup.sk |
09 RNDr. Peter Siekel, CSc.
Odborník na problematiku geneticky modifikovaných potravín, na ich molekulárno - biologickú identifikáciu a na súvisiace legislatívne otázky. Oblasť poradenstva - zavádzanie Správnej výrobnej praxe (GMP) a HACCP do potravinárskej praxe.
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237123 Fax: 02 / 55571417 E-mail: peter.siekel@vup.sk |
10 Ing. Milan Suhaj, CSc.
Odborník pre oblasť potravinárskych vied so špecializáciou na potravinársku analytiku.
- potravinárska analytická chémia pre kontaminanty, prírodné a aditívne látky,
- problematika čistenia potravinárskych odpadových vôd a ich analýza,
- základný výskum o vplyve technologických operácií na kvalitu potravín,
- vývoj a aplikácia analytických metód na hodnotenie kvality potravín,
- tvorba legislatívy a návrh kódexovej hlavy,
- autentifikácia potravín - metodologické postupy.
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237146 Fax: 02 / 55571417 E-mail: milan.suhaj@vup.sk |
11 Ing. Danka Šalgovičová
Vedúca strediska pre vyhodnocovanie výskytu cudzorodých látok v rezorte pôdohospodárstva. Riešenie problematiky výskytu cudzorodých látok v pôde, vode, krmivách a potravinách z hľadiska kontroly a monitoringu.
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237225; 115 Fax: 02 / 55571417 E-mail: salgovicova@vup.sk |
12 Doc. Ing. Stanislav Šilhár, CSc.
Riešenie úloh zameraných na postupy získavania vysokokoncentrovaných prírodných farbív, výťažkov aromatických bylín pre nápoje a jednotkové operácie v týchto technológiách, na získavanie potravinárskych antioxidantov. Poradca pre prípravu projektov programu SAPARD.
Kontakt: | Tel.: 033 / 6472974 Fax: 033 / 6472974 E-mail: biocentrum@vup.sk |
13 Doc. Ing. Peter Šimko, DrSc.
Riešenie problematiky aplikácie aditívnych látok, konzervačných postupov úchovy potravín, balenia potravín, riešenie aktuálnych problémov potravinárskej praxe v rôznych výrobných podnikoch potravinárskeho priemyslu. Poradca pre prípravu projektov programu SAPARD.
Kontakt: | Tel.: 02 / 55574622 Fax: 02 / 55571417 E-mail: peter.simko@vup.sk |
14 Ing. Terézia Šinková, CSc.
Poradenstvo v oblasti legislatívy Codex Alimentarius FAO/WHO
Kontakt: | Tel.: 02 / 50237150 Fax: 02 / 55571417 E-mail: terezia.sinkova@vup.sk |